Een andere taal leren: “Begrijp mij?”

Tja “Begrijp mij?” dat hoort “Begrijp je mij?” te zijn. Het is een vraag, gebiedende wijs past niet. Echter je weet wel wat diegene bedoelt. Dus niet (uit)lachen, geef een compliment dat diegene de moeite doet om Nederlands te praten. En dat zijn/haar verhaal echt wel kunt volgen. Dat stimuleert de ander om door te gaan. Een andere taal is namelijk vooral een kwestie van doen, praten. Dus ben je aan een andere taal aan het leren, trek je mond open. Wees niet bang om fouten te maken.

 

Voordelen andere taal leren

Een andere taal leren taal, is super gaaf om te doen. Al moet je misschien wel even doorzetten. Je hebt er zoveel profijt van:

  1. In het buitenland kun je je in meerdere talen verstaanbaar maken. Handig, er wordt niet overal Nederlands gesproken? of Engels, een taal die veel Nederlanders ook goed beheersen. Zo kun je toch naar de lokale top plekken vragen;
  2. Ook al spreken ze Engels, het wordt enorm gewaardeerd dat je hun taal spreekt. Het ijs is gelijk gebroken, je hebt gelijk andere gesprekken;
  3. Je ontwikkelt je, je komt uit je comfortzone. En je stimuleert je hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat je hersenen groeien bij het leren van een andere taal?. Het raakt de hersenschors en hippocampus. Het houdt je brein fit, ook goed qua ouderdom;
  4. Je sociale netwerk wordt groter. Doe je een cursus dan ontmoet je gelijkgestemden qua taal en waarschijnlijk ook qua cultuur. Onderling kun je oefenen. En je zult zien dat je naast de les ook andere activiteiten met elkaar doet. Bijvoorbeeld door gezamenlijk naar de film te gaan die in die taal in het filmhuis/bioscoop draait;
  5. Het geeft je energie zeker wanneer je je eigen progressie in de gaten krijgt.

Vb notitieboekje andere taalschrift Er zijn nog veel meer voordelen, laat in de comments achter wat jij als grootste voordeel ziet.

 

Wat je schrijft, beklijft

Bij het leren van een andere taal, helpt het om te schrijven zoals de werkwoord-rijtjes in de verschillende tijden, de uitzonderingen (helaas, die zijn er altijd), woordjes, handige zinnetjes, etc. Herhalen, herhalen, herhalen, dat is het toverwoord.

 

Jouw andere taalschrift

Maak je eigen taalschrift op www.mijnnotitieboekje.nl  Misschien wel met op de voorkant jouw cursusgroep zoals in het voorbeeldboekje. En je favoriete plek op de achterkant? Of Andere taalschrift Mijn Notitieboekjebegin gelijk al op de voorkant met de werkwoordsvervoegingen. Iedere keer dat je je boekje erbij pakt, worden je hersenen onbewust getriggerd en wordt je “andere taal” geactiveerd. In het boekje heb je nog drie pagina’s die vol kunt stoppen met grammatica, quotes, foto’s. Jij bepaalt, het is jouw notitieboekje op maat. In dit geval jouw andere taalschrift.

 

Mijn Notitieboekje op Social Media

Volg Mijn Notitieboekje op social media. In één van de posts lees je trouwens het verhaal achter het hart en de schepnetjes. En op inspiratiemaandag laten we een voorbeeldnotitieboekje zien wat er mogelijk is met een design of een eigen ontwerp van Mijn Notitieboekje.

Mijn Notitieboekje – jouw notitieboekje op maat.

Link IFacebook Mijn Notitieboekje Link Instra Mijn Notitieboekje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.