Al het begin is moeilijk: kom uit je comfortzone

Vol frisse zin start je met je nieuwe hobby. Het lijkt je zo gaaf om te kunnen en zo moeilijk kan het toch niet zijn? Iedereen kan het leren, klinkt het bemoedigend. De één heeft meer lessen nodig dan de ander. Nou ja, lekker belangrijk. Het gaat tenslotte om het plezier.

Het cliché “al het begin is moeilijk” is precies dat, een cliché, een dooddoener en zo waar. Begin je met een nieuwe hobby, dan kost het tijd om te leren al heb je altijd mensen er tussen die het gelijk goed kunnen. Laat je niet afschrikken, ga nog even door met dat “uit je comfortzone”. Maar wanneer maak je vorderingen en stap je zonder verontschuldigingen bijvoorbeeld de golfbaan op, op je kiteplank of toon je vol trots jouw schetsboek?

 

Wat te doen om comfortabel te leren en ontdekken

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je ontdekkingstocht met minder valkuilen te laten verlopen.

  1. Golf hobbyboek Mijn NotitieboekjeBlijf doorgaan en geef niet op. Neem je af en toe een pauze van een paar maanden, dan begin je praktisch weer vanaf nul. En dat is zonde en frustrerend. De aanhouder wint (nog meer oneliners?). Probeer de regelmaat er in te houden (niet één keer per jaar, haha) en zet door. Je zult zeker verbetering zien, geniet daar dan ook van. Wees niet te streng voor jezelf;
  2. Neem les, laat een expert je helpen te verbeteren. Hij/zij ziet in 1 oogopslag waar jij je (snel) kunt ontwikkelen. Zo maak je sneller vorderingen. En ook leuk, je ontmoet mensen die dezelfde hobby hebben;
  3. Kijk “how to”-filmpjes op YouTube;
  4. Blijf lachen. Dat helpt, lekker praten en grappen maken met je medecursisten. Zorgt voor gezelligheid, ontspanning en daardoor gaat het vaak beter. Maak plezier en ook al is het dan nog niet zoals je wilde dat het ging, je hebt het wel gezellig gehad;
  5. Schrijf je ervaringen op. Als je een sport gaat leren dan begint het met je houding. Hoe sta je? Iedere keer hoor je hetzelfde riedeltje. Schrijf het gelijk op in je hobbyboek nadat je het riedeltje (weer) gehoord hebt. Zodat je het kunt teruglezen, je voor de spiegel kunt oefenen, het een mantra wordt. Schrijf ook op hoe het gegaan is, bijvoorbeeld je lows en highs of beter noem het de tips en tops. Positief blijven. Sta vooral stil bij de tops en hoe je je voelde. Machtig en prachtig.

 

Hobbyboek op maat

Wil jij ook je ervaringen opschrijven? Het werkt motiverend om dat te doen in een notitieboekje op maat, in jouw hobbyboek. Misschien wel met die ene foto waar je super professioneel staat te shinen. Of een pagina waarop je je mantra hebt uitgewerkt en uitgebeeld of van die ene topper waar je op wilt lijken. Dit boekje op maat maak je op www.mijnnotitieboekje.nl waar je vijf pagina’s kunt personaliseren (de voor- en achterkant en drie pagina’s binnenin het boekje). Veel plezier bij het ontwerpen en gebruiken.

 

Mijn Notitieboekje op social media

Volg Mijn Notitieboekje op social media voor nog meer inspiratie. Zo zie je op inspiratiemaandag een voorbeeldnotitieboekje om te laten zien wat er mogelijk is met een design of een eigen ontwerp van Mijn Notitieboekje. Mijn Notitieboekje – jouw notitieboekje op maat.

Link IFacebook Mijn Notitieboekje Link Instra Mijn Notitieboekje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.