Zoenen als teken van liefdeKussen

Wereld kus dag. Hoe fijn is het om te kussen. Knuffelen en kussen zorgen voor geluksstofjes in je lichaam (oxytocine). Je wordt er blij van, je ziet waarschijnlijk het leven lichter, je ervaart minder stress en je blijft lachen. Kortom het is belangrijk, al is dat in de 1,5m samenleving is best lastig. Hopelijk heb je iemand dicht bij je waar je heerlijk mee kunt knuffelen en misschien zelfs kussen. 6 juli is het Wereld kus dag, in deze blog gaat het verder om kussen, zoenen, spannend?!?!

 

De ene kus is de andere niet

Inderdaad de ene kus is anders dan de andere zoals zoen je met je ogen open of niet? Om te beginnen, wat voor soort kussen zijn er? Hieronder een aantal voorbeelden:

  1. Kus op de wang: die kennen we wel. Vaak bij een begroeting geven we iemand drie kussen op de wang. In veel landen buiten ons is het trouwens twee. Of de wangvariant waarbij alleen de wangen elkaar raken meestal gepaard met kusgeluid waarbij de kus dus meer in de lucht beland (=luchtkus).
  2. Kus Dagboek Mijn NotitieboekjeVlinderzoen: Een kus die je niet geeft met je mond maar met je ogen. Dit is een kus met de wimpers. Heb je deze al eens geprobeerd? Navraag (klein onderzoek onder familie en vrienden) leerde dat deze kus redelijk onbekend is.
  3. Handkus: Deze kus zie je vooral in de kostuumdrama’s. En heel af en toe verrast iemand je met een kus op de hand.
  4. Kus op voorhoofd: Uit deze kus spreekt liefde uit tussen 2 mensen bijvoorbeeld aan je partner, kind of ouders.
  5. Blaaskus: Een mooie symbolische kus op afstand. Kus op je vingers en blaas je kus naar de ander.
  6. French kiss oftewel de tongzoen. De eerste keer was spannend, doe ik het wel goed? Herinner je je dat nog? Zeg je het tegen de jongeman in kwestie of laat je het maar over je heen komen? In de film Gek op Geluk zit een hilarische scene waarin de hoofdrolspeelster gespeeld door Plien van Bennekom het tongzoenen oefent met een schoteltje (na eerst haar dochter bespioneerd te hebben). Zeker de moeite waard voor wat tips en lachtranen.
  7. Er zijn nog veel meer spannende manieren om te kussen zoals de fimkus (nep of echt?) incl Spidermankus. Pak mister Google er maar bij.

 

Ogen open of dicht

Oja, nog over het kussen met ogen open of dicht. Want wat is daar nou het verhaal achter. Er is geen “goed of fout”, het is wat jij fijn vindt. Al is de theorie dat je met gesloten ogen je je openstelt en daardoor beter voelt. En dus het kussen beter ervaart. Af en toe spieken of jouw partner er van geniet mag altijd?.

 

Lief dagboek

Zoenen in een liefdesrelatie is heerlijk. Het doet veel met je er komen allerlei chemische reactie in je lichaam los. Je praat er vast met je vriendinnen over. Al is het opschrijven van je gevoelens en ervaringen ook prettig. Of maak een mooie tekening. Fantastisch om het later ook nog eens terug te lezen.

Veel plezier!

 

Dagboek

Jouw dagboek op maat maak je op www.mijnnotitieboekje.nl. Veel plezier bij het ontwerpen en gebruiken.

Volg Mijn Notitieboekje op social media voor nog meer inspiratie. Zo zie je bijvoorbeeld op maandag een voorbeeldnotitieboekje.

Link IFacebook Mijn Notitieboekje Link Instra Mijn Notitieboekje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *