Wat geef ik mama voor Moederdag?

Elk jaar weer de vraag “wat zal ik mama geven voor Moederdag?”. Ze heeft al zo veel, waar verras je haar nog echt mee? Vorig jaar was het uitje om samen te gaan varen in goede aarde gevallen. De rondvaart zo dicht bij huis en toch niet eerder gedaan. Ja dat was leuk! Alleen samen iets doen op korte termijn, tja dat gaat niet lukken. We moeten nou eenmaal bij huis blijven en op 1½ meter afstand van elkaar (als je niet bij elkaar meer in één huis woont althans). Daarom is dat voor dit jaar geen optie. Bovendien is het natuurlijk ook leuk als je iets blijvends geeft. En wat haar verrast en blij maakt. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want laten we eerlijk, ze heeft alles al.

 

Kan iemand helpen?!?!

De knutselwerkjes, tekeningen die je als klein kind maakte, zijn niet te overtreffen. Maar er is zeker een oplossing, een gaaf en onderscheidend cadeau of iets waar ze gewoon heel blij van wordt. Chocolade heeft dat effect nu eenmaal?.  Hieronder een aantal mogelijkheden ter inspiratie:

  1. Foto op canvas, hout, of ander materiaal – Misschien die ene leuke foto vergroot laten afdrukken op een tuinposter, op canvas, op hout. Of maak een collage. Een tof en persoonlijk cadeau.
  2. Bloemen / chocola – Bloemen en chocolade zijn altijd goed natuurlijk, alleen dat is niet blijvend. Met een week zijn de chocolaatjes in mama’s buik verdwenen en met een beetje geluk blijven de bloemen twee weken staan. Of is je moeder een “die hard”-dieet fanaat, dan vallen de chocolaatjes niet echt in goede aarde. Ongeacht die leuke vorm.
  3. Kleding / parfum / sieraden – Dit soort cadeaus zijn vaak wel duurder om te geven. En met kans dat je moet gaan ruilen want dit iets van persoonlijke smaak, niet fijn als het tegen valt.
  4. Het levensverhaal van je moeder op beeld – Hoe was de jeugd van je moeder, in wat voor gezin is zij volwassen geworden en hoe was het om op te groeien in die tijd? Hoe was het voor haar om moeder te worden en hoe was jij als kind? Mooie vragen die zij bijvoorbeeld kan vast laten leggen op beeld. Vertellen is delen.
  5. Moederdag-notitieboekje – Een notitieboekje op maat, gepersonaliseerd, een belevingsboek. Wij van Mijn Notitieboekje zijn dol op deze notitieboekjes?, niet zo gek dat deze ook in dit lijstje voorkomen. Maak je eigen notitieboekje, hoe leuk is het om dit Moederdag-notitieboekje persoonlijk te maken. Personaliseer het notitieboekje aan de binnen- en buitenkant. Denk aan een notitieboekje met foto’s van jou en je moeder, van het gezin (bijvoorbeeld van vroeger tot nu), een lieve en leuke tekst, een tekening (misschien heb je er nog eentje van vroeger). Of iets anders, het is aan jou. Mocht je meer ideeën hebben, wees geen vreemde en laat het idee in de comments achter.

Voorbeeld MijnNotitieboekje-Moederdag voor en achterkant

Moederdag-notitieboekje

Het notitieboekje maak je op www.mijnnotitieboekje.nl. Volg Mijn Notitieboekje op social media voor nog meer inspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld op maandag een voorbeeldnotitieboekje zien voor Moederdag.

 

www.instagram.com/mijnnotitieboekje

www.facebook.com/pg/mijnnotitieboekje.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *