Corona

Dit had natuurlijk niemand zien aankomen, vakantie in eigen huis. Kerstvakantie 2019 hebben jullie plannen gemaakt voor de mei vakantie, de zomer vakantie. Eindelijk die reis te maken waar jullie voor gespaard hebben, die rondreis, eilandhoppen of lekker relaxen. Wat dan ook, de voorpret was al volop aan de gang. En de meivakantie is perfect voor een stedentrip in Europa. Dan is het nog niet superdruk, dus geen lange rijen voor de bekende bezienswaardigheden zoals musea en kathedralen. En het is niet bloedheet, je hoeft nog niet te “rennen” van de ene schaduwkant van de weg naar de andere. Of plekken met airconditioning te spotten. Helaas zitten we middenin de coronacrisis en is alles anders. Geen stedentrip, geen vakantie buiten de Nederland, sterker nog het is vakantie in eigen huis.

 

Mei vakantie 2020: hoe dan wel? Vakantie in Eigen Huis?

De geplande trip gaat deze vakantie niet door, misschien volgend jaar. Maar wat dat wel? Wat kunnen jullie dan wel gaan doen als gezin? “Gewoon” zoals de afgelopen weken? Het is toch anders, de kinderen hebben geen school. Hmmm, dat is wel zo. Logeren bij opa en oma is voor velen ook geen mogelijkheid. Dus…?

Maak er een echte vakantie van met niet te veel “moetjes”. Maak tijd voor elkaar en vier vakantie in eigen huis.

Zet jullie zelf in de vakantiemodus in eigen huis en zorg dat je daarin blijft. Houd bij wat jullie willen gaan doen, hebben gedaan en hoe jullie dit ervaren hebben. Hoe je dat doet? Schaf een notitieboekje aan, dit is jullie “vakantie in eigen huis-notitieboekje” mei 2020.

 

Vakantie in Eigen Huis-notitieboekje

Leuk een notitieboekje, maar hoe kun je dat inzetten voor de jullie Vakantie in Eigen Huis? Een aantal ideeën:

Vakantie in eigen huis
  1. De “wat gaan we doen”-lijst. Voorpret! En kan ook gedurende de vakantie groeien, het is geen statische lijst;
  2. Elke dag schrijven en/of tekenen alle gezinsleden zijn/haar highlight van de dag. Een lowlight mag dat? Alleen in combinatie met een highlight en houd het positief;
  3. Pak de stapel met kookboeken. Kies allemaal een kookboek en zoek je favoriete recept uit. Iedere dag is het de beurt aan één van de gezinsleden om zijn/haar recept te maken samen met een ander gezinslid (naar keuze ?). Bij mooi weer kan dat natuurlijk ook goed op de barbecue. Daarna lekker met zijn allen eten, gezellig. Schrijf het menu dagelijks in het notitieboekje, onder vermelding van de naam van de chef-kok. Misschien nog een foto er bij? Ook leuk om reviews toe te voegen.
  4. Elke dag schrijft één van de gezinsleden een “vakantie in eigen huis”-reisverslag. Leuk om dit dagelijks af te wisselen per gezinslid zodat de invalshoeken van alle gezinsleden te lezen zijn. Uitgebeeld in een tekening is ook fantastisch;

Dit is leuk om te bij te houden tijdens de vakantie en fantastisch om later terug te lezen. Zo van “weet je nog toen…”.

 

Gepersonaliseerd notitieboekje met jullie eigen voor-, binnen- en achterkant

Hoe leuk is het om dit Vakantie in Eigen Huis-notitieboekje nog meer van jullie te maken. Personaliseer jullie notitieboekje aan de binnen- en buitenkant. Zet bijvoorbeeld op de voorkant een foto van het gezin voor jullie huis met daarboven de tekst “Vakantie in Eigen Huis 2020”. En in het boekje alvast een review pagina, inspirerende foto’s van andere mooie momenten, wat jullie willen. Zo is het jullie Vakantie in Eigen Huis-notitieboekje helemaal van jullie. Dit notitieboekje kunnen jullie maken op www.mijnnotitieboekje.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *