Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wat is de beste stageplek in het land?

Nancy van Zijtveld spiegelKijk eens in de spiegel. Waar zie jij jezelf over een aantal jaar staan? Deze vraag stellen is makkelijker dan het beantwoorden daarvan waarschijnlijk. Tijdens je opleiding is de kans groot dat je stage gaat lopen. Een stage helpt je bij het bepalen van je richting, al is het maar dat je je realiseert wat je iets absoluut niet wilt. Je hebt de kans om te ruiken aan verschillende bedrijven en werk. Maak daar gebruik van, het gaat je zeker helpen.

 

Tips bij het vinden van je droomstage

Een aantal tips bij het vinden van je stageplaats:

  1. Je kunt het aan toeval overlaten en zien wat er op je pad komt. Kan heel verrassend zijn en mooie dingen opleveren. Lees maar eens meer over de Law of Attraction. De stageplek kan echter ook tegenvallen.
  2. Vraag aan vrienden of familie of je een dag(deel) mee mag lopen met hem/haar. Hierdoor kun je in een korte tijd ruiken aan verschillende organisaties en functies. Je leert meer over de functie van degene met wie je meeloopt en ook van mensen waar diegene mee samenwerkt. Het is bijna een snelkookpan aan baaninzichten. Maak aantekeningen van elk mini-stageplek inclusief wat je aanspreekt in de functie, organisatie en branche. En ook wat je minder vindt.
  3. Weet je al wat je wilt worden of in welke branche je wilt werken? Neem bijvoorbeeld de Zorg. Waar wil je werken: in een ziekenhuis, verzorgingstehuis, wil je bij de mensen thuis komen? Wil je een eigen praktijk? Wil je een medisch beroep of in de ondersteuning? Hoe gaaf is het om bij digitale oplossingen betrokken te zijn waardoor mensen langer thuis kunnen wonen? Er zijn zoveel mogelijkheden, niet alleen arts of verpleegster. Denk er over na en schrijf op wat er in je opkomt, er is geen goed of fout. Juist door te brainstormen gaat er een steeds duidelijker beeld ontstaan waar je naartoe wilt.
  4. Struin eens door vacatures. Schrijf op wat je aanspreekt in de beschrijving. Kijk ook op de website van het bedrijf en de social media. Spreekt het je aan? Schrijf op wat, waarom.

 

Stage-notitieboekje

Schrijf zowel naar de aanloop van je stage als tijdens je stage. Het opschrijven/vastleggen helpt je om inzicht te krijgen. Hoe tof is het om te schrijven en tekenen in een notitieboekje dat je inspireert. Dat kan in je gepersonaliseerde notitieboekje. Met zowel aan de binnen- als buitenkant kleuren, woorden, quotes, foto’s die jouw inspireren.Misschien wel een foto van je droombaan of jouw stip op die horizon. Een pagina met jouw waarden, wat jij belangrijk vindt. Zodat je weet waarom je doet wat je doet.  En dat in een handig A5 notitieboekje met ringband zodat je makkelijk de pagina omslaat en kunt schrijven. Op mijnnotitieboekje.nl maak jij zo een boekje.

Volg Mijn Notitieboekje op social media voor nog meer inspiratie. Zo zie je bijvoorbeeld op maandag een voorbeeldnotitieboekje.

Link IFacebook Mijn Notitieboekje Link Instra Mijn Notitieboekje

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *