Tijd voor elkaar zorgt voor “staartje”: nieuwe generatie coronials?

De experts zijn er niet uit. Gaat de coronatijd zorgen voor een babyboom of niet? Aan de ene kant hebben we het minder druk met andere mensen en tot voor kort konden we niet naar onze normale activiteiten zoals de sportclub. Dit zorgde voor meer tijd voor elkaar. Lekker tegen elkaar aankruipen is heel fijn, geen gekke gedachte zou je zeggen. En dat zou kunnen leiden tot een babyboom.

 

Aan de andere kant wordt echter gezegd dat we ons meer bewust zijn van deze onzekere tijd, het zorgt onder andere voor financiële onrust. De Nederlandse economie beweegt zich meer en meer naar een flexibele economie, een vast inkomen is niet vanzelfsprekend.  Op de site van EenVandaag wordt zelfs gesproken dat de “huidige flex-economie een soort anticonceptie is geworden.” Het bij elkaar zitten maakt misschien ook wel iets anders duidelijk over de thuissituatie, is die wel zo fijn? Is dit dan niet het “goede” moment om zwanger te worden?

 

Schrijf je ervaringen opZwangerschapsdagboek Mijn Notitieboekje

Aan het eind van het jaar weten we meer. Wat het antwoord ook is, het is mooi om zwanger te zijn. Al gebeurt er natuurlijk ontzettend veel in je lijf en leven. Voor de één is het zwaar met bijvoorbeeld misselijkheid, hoge bloeddruk, spataderen of alles bij elkaar! De ander zweeft van de ene roze naar andere blauwe wolk. Hoe je zwangerschap ook verloopt, leg wat je voelt en meemaakt vast in een zwangerschapsdagboek.

 

Er zijn tal van leuke zwangerschapsdagboeken. Voorgedrukte dagboeken waar je per maand de “feiten” kunt invullen zoals gewicht, buikomtrek, fysieke effecten van de zwangerschap op je lijf. Het ene boek met oog om het aan je kind later te kunnen geven, het andere meer voor jezelf. Wel zo dat je het kunt delen. Wil je ruimte voor jouw verhaal en niet binnen de lijntjes lopen, dan kun je jouw ervaringen vastleggen in een dagboek of notitieboekje. Zo goed om jouw stemmingswisselingen van je af te kunnen schrijven (voor jou en je omgeving?), wie weet een goed alternatief voor die paar vreetbuien. Schrijven lucht op, maakt je hoofd leeg. En dat lekker in jouw comfortdagboek, een dagboek zoals jij bent. Met voor jou inspirerende teksten, foto’s, herinneringen. Of misschien al met de eerste echo of ter voorbereiding foto’s van jou en partner als baby. Kunnen jullie lekker filosoferen hoe jullie baby er uit gaat zien. Ook leuk om te tekenen of te beschrijven in jouw zwangerschapsdagboek.

 

ZwangerschapsdagboekVoorbeeld Zwangerschapsdagboek

Schrijf je zwangerschapservaringen op in jouw Zwangerschapsdagboek. Het dagboek op maat maak je op www.mijnnotitieboekje.nl met gepersonaliseerde voor- en achterkant en ook nog drie pagina’s aan de binnenkant. Voeg jouw foto’s toe, inspirerende teksten en/of kleuren die jij mooi vindt. Veel plezier bij het ontwerpen en gebruiken. Geniet van al jouw momenten. En fijne zwangerschap. En tot daarna?, ook leuk om je vervolgboekje te maken waar iedereen iets schrijft voor de kleine.

Volg Mijn Notitieboekje op social media voor nog meer inspiratie. Zo zie je op inspiratiemaandag een voorbeeldnotitieboekje om te laten zien wat er mogelijk is met een design of een eigen ontwerp van Mijn Notitieboekje.

Mijn Notitieboekje – jouw notitieboekje op maat.

Link IFacebook Mijn Notitieboekje Link Instra Mijn Notitieboekje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *